Екипът на Държавна опера - Русе започва кампания под надслов “Аз

...
Екипът на Държавна опера - Русе започва кампания под надслов “Аз
Коментари Харесай

"Русе дирижира операта" на Гергьовден

Екипът на Държавна опера - Русе започва кампания под надпис “Аз обичам Русенската опера ”. Всички фенове на театъра и фенове на оперното изкуство ще могат да поддържат артистите, като запишат в звукозаписното студио, което се намира в зала " Филхармония ", аудио или видео клип с персонално обръщение.
А на Гергьовден, 6 май, в 12 часа пред Доходното здание ще засвири оркестъра на Русенската опера, само че този път поканата да го дирижират е към всички поданици и посетители на града. Подобна инициатива към този момент е имало преди две години за Деня на музиката, 1 октомври, и ползата е бил доста огромен, по думите на Димитър Косев - основния диригент на Държавната опера в Русе.

 Димитър Косев " Това не е правено в България, аз не знаех по какъв начин ще действа, само че се оказа, че има опашка от хора, на които им е било детска фантазия да застанат пред симфоничен оркестър - хора от всякаква възраст, работещи всякаква друга специалност, само че не и обвързвана с музиката. И беше толкоз занимателно! ", показа той опита си от предходната самодейност " Русе дирижира операта ".
Според Димитър Косев това е метод да се сближат русенци със своя оперен спектакъл и да бъде провокиран ползата им още веднъж за концертите и спектаклите. И незабавно насочи покана към публиката за празничния концерт на 9 май, Деня на Европа, когато в програмата са планувани Концерт за пиано и оркестър №5 " Императорски " от Бетовен и грандиозната крайна част от неговата Девета симфония, тематиката от която е и Химн на Европа.
Носителят на наградата " Млад музикант на годината 2020 " описа в изявление за предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " и за гостуванията си на други подиуми през тази седмица - в Козлодуй със Симфониета - Видин, и в Плевен с филхармонията на града, където на 5 май вечерта ще звучи музика от Астор Пиацола, а солист ще бъде бандонеонистът Стоян Караиванов.
Чуйте изявлението в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР